Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy Wages and Gifts: A Super Bible Memory Verse Activity for Elementary Kids

You are searching about Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy, today we will share with you article about Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy is useful to you.

Wages and Gifts: A Super Bible Memory Verse Activity for Elementary Kids

The first part of Romans 6:23 says this: “For the wages of sin is death.” This verse has always been interesting to me because of the word “wages”. I go to work every day to earn a salary or a wage. I work hard to earn money. But how many of us remember that our sin also brings a form of payment? The payment is death. In other words, if you are willing to work at sinning, you will receive wages and its wages will be death. Oh! But God be praised, who sent His Son, who died on the cross for the payment of my sins, “because the gift of God is eternal life”. Here’s a fun Bible memory verse activity to play with your kids to help them understand between sin and God’s gifts. It is called “Salaries and Gifts”.

Here’s what you do:

For this game, you will need a large dice. I made mine out of an 8 inch square box and then I added colorful numbers 1 to 6 on the sides. You will also need 8-3 inch square images of a skull and crossbones to represent death and 12 – 3 inch square images of a gift. Laminate these for long term use. Finally, you will need a copy of the questions found below.

How to play:

Divide your class into teams. Have a child from the first team come forward and ask him a question about sin. If he answers the question correctly, he will roll the die. If he rolls a 1, 2 or 3 he wins a skull for his team and the play goes to the next team. If he throws a 4, 5 or 6 he will win a “gift” for his team. In addition, if he can answer a question about God’s gifts, he can win another gift. So, a team has the chance to win 2 gifts per round. After all the questions are asked, the team with the most gifts” wins.

True or False Questions about Sin

1. Psalm 4:4 says this: Stand with fear, and do not sin; converse with your own heart on your bed, and be still. Selah.

It is very easy to sin when we are angry. Anger is a very strong emotion. If we are angry, we need to take this psalmist’s advice and meditate or think really hard about God and His Word to show us how to deal with our anger without sinning.

True or False: It’s okay to sin when you’re angry. (Answer: False)

2. Psalm 39:1 says this: I said, Let me beware of my ways, lest I sin with my tongue;

Our tongue can cause us many problems. We must be careful that what we say does not cause us to sin.

True or False: It is possible to sin with my tongue by what I say. (Answer: True)

3. Ecclesiastes 7:20 says this: For there is not a righteous man on earth who does good and does not sin.

True or False: Besides Jesus, there are some people on earth who have never sinned. (Answer: False)

4. Matthew 18:15 says this: Moreover, if your brother sins against you, go and tell him his fault between you and him alone; if he listens to you, you have won your brother.

It hurts when someone does something bad to us. We may even have a desire to tell other people what they have done to us. But this verse says that we must first go to the person who hurt us and talk to him alone. Hopefully you can work out your issues without bringing other people into the situation.

True or False: If someone sins against me, I should go and tell everyone I know about it. (Answer: False)

5. I John 1:9 says this: If we confess our sins, He is faithful and just to forgive us our sins and to cleanse us from all unrighteousness.

After we become a Christian, we will probably still sin. It won’t be until after we die and put away our fleshly bodies that we stop sinning forever. Until then, this verse shows us that when we sin, we must go to God and confess our evil deeds to Him. When we do, God will be faithful to forgive us.

True or False: If we confess our sins to God, God will be too lazy to forgive us. (Answer: False)

6. Romans 6:12 says this: Do not let sin reign in your mortal body, so that you obey it in its lusts.

As Christians, we must keep away from all sin in our lives. We must not let it rule or have power over us.

True or False: We must not obey the evil desires of sin. (Answer: True)

7. Romans 6:14 says this: For sin shall not have dominion over you; for you are not under the law, but under grace.

As Christians, we must no longer let sin be master over us or have power over us. Jesus won victory over the power of sin when He died on the cross. God poured out His grace on us by sending Jesus to the cross to die for our sins.

True or False: Even if I am a Christian, sin will always rule me. (Answer: False)

8. 2 Corinthians 5:21 says this: For He who knew no sin has become sin for us; that we may become the righteousness of God in him.

jesus never sinned Not even once. However, He willingly took responsibility for our sins so that God would see us as righteous and sinless.

True or False: Jesus never sinned (Answer: True)

9. James 1:13-15 says this: Let no one say when he is tempted: I am tempted of God; for God cannot be tempted by evil, and he tries no one; everyone is tempted when he is drawn; of his own lust, and enticed. Then when lust has conceived, it gives birth to sin; and sin, when it is finished, gives birth to death.

God will never tempt you to sin. God always and only has the best wishes for you.

True or False: sometimes God will tempt me to sin. (Answer: False)

10. John 8:34 says this: Jesus answered them: Verily, verily, I say unto you, He that committeth sin is the slave of sin.

Every slave has a master. If you allow sin in your life, you will be a slave and sin will be your master.

True or False: a person who sins is a slave to sin. (Answer: True)

11. And that your sins may be blotted out, when times of refreshing from the presence of the Lord come.

Repenting of your sins means that you choose not to do that wrong thing anymore. Turning to God will allow your sins to be completely erased – forever.

True or False: Repenting of my sins means I keep doing bad things. (Answer: False)

12. Acts 10:43 says: Let all the prophets testify about him, that through his name everyone who believes in him will receive forgiveness of sins.

The name of Jesus is powerful to save us from our sins. No other name can do this miracle!

True or False: Billy Graham’s name can take away my sins. (Answer: False)

True or False Questions about Gifts

1. John 14:27 says this: Peace I leave with you, my peace I give to you; not as the world gives, I give to you. Let not your heart be troubled, and let it not be afraid.

As Christians we can have peace in our lives even when things are difficult because we know that life here on earth is not the end of our existence. Jesus is the true giver of peace.

True or False: I can only have peace when things are going well. (Answer: False)

2. John 15:9 says this: As the Father has loved me, so have I loved you; stay in my love

God loves Jesus more than we can even imagine. Jesus loves you and me more than we can ever imagine too!

True or False: Jesus loves me! (Answer: True)

3. Matthew 11:28 says this: Come to me, all you who labor and are heavy laden, and I will give you rest.

Life can get pretty hard and tiring at times, but God promises to give us rest if we will only come to Him with all our cares and burdens.

True or False: When we are tired and exhausted from life, God will give us rest. (Answers: True)

4. John 10:28 says this: And I give unto them eternal life; and they shall never perish, and no one shall take them out of my hand.

As Christians, even though one day our bodies will die, we are promised eternal life with God forever and ever.

True or False: Eternal life lasts only a thousand years. (Answer: False)

5. Job 32:8 says: But a spirit is in man, And the inspiration of the Almighty gives them understanding.

There is so much to learn in this life we ​​have been given. Where do we get the knowledge and understanding we need? Of God, of course!

True or False: Understanding comes from watching TV all day. (Answer: False)

6. Ecclesiastes 2:26a says this: For to a man who is good in his own eyes, God gives wisdom and knowledge and joy…

True or False: True wisdom, knowledge and happiness come from the Tooth Fairy. (Answer: False)

7. Luke 11:9 says this: And I say unto you, Ask, and it shall be given you; seek, and you shall find; knock, and it will be opened to you.

There is so much that God wants to give us. But it is important to ask Him for the things we need and want, and to seek Him. And when we knock at His door, He will answer us.

True or False: God wants us to ask Him for the things we need and want. (Answer: True)

8. James 1:5 says this: If any of you lacks wisdom, let him ask God, who gives to all generously and does not upbraid; and it will be given to him.

Being smart is good, but being smart is better. Knowing how to do the right thing at the right time comes from God.

True or False: If I need wisdom, I should ask God for it. (Answer: True)

9. Ezekiel 11:19 says: And I will give them one heart, and I will put a new spirit within you; and I will take the stony heart out of their flesh, and I will give them a heart of flesh.

Before we were Christians, our hearts were like stones. But when we ask Jesus to come into our lives, God promises to give us a new heart dedicated to Him.

True or False: When we ask Jesus to come into our lives, God promises to give us a new liver. (Answer: False)

10. Luke 11:13 says this: If you then, being evil, know how to give good gifts to your children, how much more will your heavenly Father give the Holy Spirit to those who ask him?

The Bible says that the Holy Spirit guides us, teaches us and comforts us among other things. What a great gift God has given us by giving us His Holy Spirit.

True or False: One of the good gifts that God gives us is the Holy Spirit. (Answer: True)

11. Psalm 136:25 says this: He who gives food to all flesh, For his goodness is eternal.

What food do you like the most? Whatever it is, God is the One who gives it to you.

True or False: My food does not come from God; it comes from McDonald’s. (Answer: False)

12. Deuteronomy 8:18 says this: But remember the Lord your God, for it is He who gives you power to get wealth, to fulfill His covenant which He swore to your fathers, as it is today.

Wealth and money do not last forever, but they do come from God who knows what we need while living here on earth.

True or False: Wealth comes only from my hard work. (Answer: False)

Video about Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy

You can see more content about Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy on our youtube channel: Click Here

Question about Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy

If you have any questions about Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3271
Views: 32687743

Search keywords Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy

Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy
way Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy
tutorial Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy
Christmas Gifts For A 1 1 2 Year Old Boy free
#Wages #Gifts #Super #Bible #Memory #Verse #Activity #Elementary #Kids

Source: https://ezinearticles.com/?Wages-and-Gifts:-A-Super-Bible-Memory-Verse-Activity-for-Elementary-Kids&id=6274312

Related Posts

default-image-feature

Christmas Gift Ideas For 1 1 2 Year Old Boy Christmas – Introduce the Beloved European Family Tradition of Collecting ‘Santons’ at Christmas!

You are searching about Christmas Gift Ideas For 1 1 2 Year Old Boy, today we will share with you article about Christmas Gift Ideas For 1…

default-image-feature

Children 2 And 3 Year Old Sunday School Lessons Free The Seven Churches of the Revelation – As the Seven Spiritual Centers in the Body Pt I

You are searching about Children 2 And 3 Year Old Sunday School Lessons Free, today we will share with you article about Children 2 And 3 Year…

default-image-feature

Childhood Trauma 2 Year Old From Another Country To Usa Restless Leg Syndrome – Healing is Possible

You are searching about Childhood Trauma 2 Year Old From Another Country To Usa, today we will share with you article about Childhood Trauma 2 Year Old…

default-image-feature

Child Ran Over By Father 2 Or Year Or Old Coaching Youth Football – An Insight On How To Run A Successful Youth Football Program

You are searching about Child Ran Over By Father 2 Or Year Or Old, today we will share with you article about Child Ran Over By Father…

default-image-feature

Cheap Vacation Packages In Pennsylvania With A 2 Year Old Meditating in New Zealand (Part 1 of 6)

You are searching about Cheap Vacation Packages In Pennsylvania With A 2 Year Old, today we will share with you article about Cheap Vacation Packages In Pennsylvania…

default-image-feature

Cheap Ideas For Birthday Party For 2 Year Old Boy Importance Of A Birthday Cake

You are searching about Cheap Ideas For Birthday Party For 2 Year Old Boy, today we will share with you article about Cheap Ideas For Birthday Party…